Наша адреса

м. Київ, вул. Банкова, 2, оф. 10

Email

office[at]marshall20.pp.ua

Зателефонуйте

+380 73 067 20 20

Дискусії щодо надання адмінпослуг

Представники Громадської спілки «Маршалл 2.0» взяли участь у дискусії щодо роботи державних інституцій на тему «Адміністративні послуги». Дискусія була організована в межах проєкту «Голос громадянського суспільства в формуванні та реалізації плану відновлення України (Луганська декларація)» громадської організації “Агенція відновлення та розвитку” за підтримки «Європейського фонду за демократію» (European Endowment For Democracy).

Дискусії щодо надання адмінпослуг

В процесі дискусії експерти, представники громадських організацій, аналітичних центрів, професійних об‘єднань надавали свої пропозиції до реформування законодавства щодо надання адміністративних послуг, утверджуючи принципи децентралізації та делегуючи більше повноважень органам місцевого самоврядування по всій країні.

На думку директора громадської спілки «Маршалл 2.0» Владислава Шелокова, належну увагу при реалізації проектів відновлення варто приділяти відбудові центрів надання адмінпослуг, аби доступ до них мали громадяни, які перебувають на деокупованих територіях, оскільки далеко не всі адмінпослуги можуть бути надані онлайн. 

Крім того, проведення дискусії наштовхнуло експертів наголосити на неприпустимості обмеження прав громадян, що пов’язана з наявністю деяких адміністративних послуг лише онлайн та неможливості їх отримання офлайн. Наприклад, так було з державною підтримкою малого бізнесу під час пандемії на COVID-19.

Найближчим часом організатори опублікують напрацьовані учасникам заходу пропозиції та ідеї.

Серія дискусійних заходів буде продовжуватись, а також вже анонсовано проведення Регіонального форуму «Голос громадянського суспільства в формуванні та реалізації плану відновлення України» в Миколаєві, де обговорюватимуться питання відновлення Миколаївської, Одеської та Херсонської областей вже незабаром.

Залишити відповідь