Наша адреса

м. Київ, вул. Банкова, 2, оф. 10

Email

office[at]marshall20.pp.ua

Зателефонуйте

+380 73 067 20 20

Форум громадянського суспільства 2023

5 грудня 2023 відбувся 12 Форум розвитку громадянського суспільства “Що дасть нам силуякий наживо об’єднав близько 2500 учасників – громадських активістів. В роботі форуму взяла участь команда Громадської спілки “Маршалл 2.0”.

Форум розвитку громадянського суспільства – найбільша національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом для зміцнення благодійних та громадських організацій України. Форум – це завжди місце зустрічі активних і небайдужих людей; це атмосфера, де зароджуються нові ідеї та формуються тренди на наступний рік.

Форум громадянського суспільства

Участь команди Маршалл 2.0 в заході дозволала розширити контакти нашої спілки з представниками громад, локальних неприбуткових організацій, представників донорських організацій та громадськими активістами.

“Громадянське суспільство залишається життєдайною силою для відновлення і ключових реформ на шляху до європейської інтеграції. Громадянське суспільство, уряд – кожен має відігравати свою роль. Кожен без іншого не зможе досягти успіху. Критично важлива частина будь-якої демократії – громадянське суспільство надає джерело інформації. Ви маєте питати і змушувати уряд звітувати за результати, контролювати, щоб уряд надавав необхідні послуги і заповнював прогалини. Водночас маючи таку владу, ви маєте і відповідальність, особливо в контексті зовнішньої агресії, ваш професіоналізм важливий, ви маєте дотримуватися високих стандартів, щоб створювати зміни, які ви хочете досягти. Сьогодні я підтверджую, що США пишається тим, що підтримує владний голос громадянського суспільства, ви вже робите дуже багато…Ваш потенціал настільки великий, ми пишаємося, що з вами не тільки під час війни, а й під час трансформації вашої країни. Ви маєте потенціал створити хоробре і достойне майбутня для себе і наступного покоління. І ми зацікавлені мати такого партнера – сильного, демократичного і вільного”, – привітала учасників Бріджит Брінк, Надзвичайний і повноважний  Посол США в Україні.

Цьогорічний форум надав прекрасну можливість для гуртування організацій громадянського суспільства довкола ідей стійкого відновлення України та став платформою для майбутніх синергій.