Наша адреса

м. Київ, вул. Банкова, 2, оф. 10

Email

office[at]marshall20.pp.ua

Зателефонуйте

+380 73 067 20 20

Презначено спецпредставницю з економічного відновлення України

14 вересня 2023 року Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден призначив спеціальну представницю з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Родина Пріцкерів понад 100 років тому переїхала до США з України. Відповідно до відкритих джерел в Інтернет, Пріцкери до еміграції жили в с. Великі Прицьки Ржищівської громади Київської області.

Пенні Пріцкер має значний довід роботи на державній службі в США, у 2013-2017 роках вона працювала Міністеркою торгівлі США. Згідно з офіційною заявою Державного Секретаря США Ентоні Блінкена, у цій ролі вона працюватиме з українським урядом, G7, ЄС, міжнародними фінансовими установами, міжнародними партнерами, а також, одним із найбільших активів США – американським приватним сектором – щоб допомогти створити майбутнє України як процвітаючої, безпечної європейської демократії. Спеціальний представник Пріцкер спрямовуватиме зусилля на формування пріоритетів донорських організацій через Міжвідомчу координаційну платформу донорів України, щоб узгодити їх з потребами України та спонукати міжнародних партнерів збільшити підтримку України. Відповідно до цієї ж заяви Держсекретаря США, вона також тісно співпрацюватиме з урядом України, оскільки він посилює реформи, необхідні для досягнення майбутнього, відкриття експортних ринків, мобілізації прямих іноземних інвестицій та пришвидшення економічного відновлення.

Пані Пріцкер працюватиме у Державному департаменті США, підпорядковуючись Держсекретарю Ентоні Блінкену. Найближчим часом вона має відавідати Україну.

Залишити відповідь