Наша адреса

м. Київ, вул. Банкова, 2, оф. 10

Email

office[at]marshall20.pp.ua

Зателефонуйте

+380 73 067 20 20

У Львові відбулися Регіональні консультації Україна-ООН

13 листопада 2023 року у Львові відбулися Регіональні консультації щодо договору про співпрацю між Україною та ООН. В заході взяв участь Директор ГС “Маршалл 2.0” Владислав Шелоков.

Регіональні консультації Україна-ООН

ООН в Україні розпочинає розробку нової Рамкової програми співпраці на наступні 5 років, тому прагне провести консультації з широким колом зацікавлених сторін на місцях у різних регіонах, щоб дізнатися їх точку зору щодо регіональних пріоритетів, викликів і рішень для інформування про структуру Рамкової програми співробітництва ООН.

Під час заходу кожна агенція ООН (Дитячий фонд ООН «Юнісеф», Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та ін.) представила поточний портфель для Львівської області та плани відновлення до 2024 року і далі. 

Заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін виступив з доповіддю про пріоритети розвитку Львівської області, потреби і плани відновлення. Він наголосив, що одними з пріоритетів на Львівщині на 2025-2029 рр. є створення безбар’єрного простору та розширення можливостей реабілітації, діджиталізація, трансформація вугільних регіонів і вжиття заходів, необхідних для вступу України в ЄС.

У межах консультацій відбулися групові дискусії по чотирьох тематиках «Людський капітал та демографічна ситуація», «Інклюзивне економічне зростання», «Мир, правосуддя та сильні інституції», «Довкілля», за результатами яких учасники груп обговорили наступні кроки та заключні зауваження для напрацювання Рамкової співпраці.

Від Львівської ОВА участь у заході взяли участь також представники департаментів економічної політики, екології та природних ресурсів і  Координаційного центру з підтримки цивільного населення.