Наша адреса

м. Київ, вул. Банкова, 2, оф. 10

Email

office[at]marshall20.pp.ua

Зателефонуйте

+380 73 067 20 20

Відновлення України та відповідальне ведення бізнесу

Відновлення України

7 грудня 2023 року в Києві відбулася конференція «Відновлення України на засадах відповідального ведення бізнесу: цінності й стандарти» за організації ПРООН. В її роботі взяли участь представники бізнесу, державних інституцій, інвестори та банки розвитку, міжнародні організації, організації громадянського суспільства, бізнес-асоціації, академічні та науково-дослідні установи. Серед учасників конференції був також директор Громадської спілки “Маршалл 2.0” Владислав Шелоков.

В умовах війни відповідальний бізнес, який дотримується прав людини, є вкрай важливими для швидкої відбудови країни. Мета цієї конференції —  налагодити взаємодію між всіма учасниками для інтеграції стандартів відповідального ведення бізнесу до програми відновлення України. 

Міжнародна спільнота все більше посилює очікування щодо відповідального ведення бізнесу через міжнародні ініціативи, такі як Керівні принципи ООН щодо бізнесу та прав людини, Керівні принципи Організації економічного співробітництва та розвитку для багатонаціональних компаній, а тому Україна вже зараз має закладати фундамент для високих стандартів відповідального ведення бізнесу. 

В контексті синхронізації проєктів відновлення та розвитку для тих громад, які постраждали від дій агресора, директор ГС “Маршалл 2.0” Владислав Шелоков висловив наступне: “При проєктуванні відновлення населених пунктів, де є суттєві пошкодження житлової забудови та руйнація промислових підприємств, а також при плануванні проєктів розвитку територіальних громад має бути враховано принцип компліментарності підходів у відновленні та розвитку. Що мається на увазі? Чи є сенс першочергово відновлювати ті населені пункти, де немає економічного потенціалу і немає робочих місць? Буде більш логічним організовувати проєкти на території постраждалих від агресора територіальних громад відновлення житлової та соціальної інфраструктури з відповідним паралельним фінансуванням проєктів розвитку та відродження економічної спроможності. Саме такий підхід допоможе не лише компенсувати втрату майна місцевим мешканцям, але й організувати підґрунтя для їх повернення до нормального життя та самозарадності. Крім того, створення робочих місць чи можливостей для самозайнятості позитивно вплине на розвиток економічної стійкості громади та держави в цілому”.

Організатори конференції: Міністерство економіки України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та Уряду Японії. Співорганізаторами конференції є Громадська організація «Центр «Соціальна дія», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Європейська Бізнес Асоціація. Партнерами конференції є Мережа Глобального договору ООН в Україні, Данський інститут з прав людини, Київська школа економіки.